На основу члана 31. став 3. Закона о јавним предузећима („Службени гласник РС'', бр. 119/2012) и члана 17. и 39. став 1. тачка 10. Статута општине Рашка („Службени гласник општине Рашка'', бр. 91/2008, 103/10 и 130/13), Скупштина општине Рашка, на предлог Општинске управе Рашка, на седници одржаној 12. септембра 2013. године, донела је

 

 

Р  Е  Ш  Е  Њ  Е

о  именовању директора  ЈКП „Рашка“ у Рашки

 

 

I

ИВАН МИЛИЋЕВИЋ, дипломирани економиста из Рашке, именује се за директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки на мандатни период од 4 (четири) године.

 

II

Именовањем за директора именованом престаје функција вршиоца дужности директора овог предузећа.

 

III

Ово Решење о именовању директора је коначно и ступа на снагу осам дана од дана доношења.

 

IV

Решење доставити именованом, Јавном комуналном предузећу ''Рашка'' у Рашки, надлежним службама и објавити у „Службеном гласнику општине Рашка''.

 

 

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Скупштина општине Рашка је на седници одржаној 14. јуна 2013. године расписала Јавни конкурс за именовање директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки, донела Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање  директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки и Решењем именовала Комисију за именовање директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки. 

Јавни конкурс је објављен у „Службеном гласнику РС“ бр. 54/13 од 21. јуна 2013. године и дневном листу „Политика“ од 20. јуна 2013. године.

На конкурс су се јавили Иван Милићевић, дипломирани економиста из Рашке, садашњи вд директора, Радојица Симовић, дипломирани инжењер машинства из Рашке и Боривоје Росић, дипломирани економиста из Рашке.

Чланови Комисије за именовање директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки су, након извршеног детаљног увида у поднету документацију, закључили да је конкурсна документација пријављених кандидата за директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у потпуности у складу са посебним и општим условима из конкурса за именовање директора и да је поднета благовремено Скупштини општине Рашка.

Чланови Комисије су, имајући све то у виду, прихватили кандидатуру Ивана Милићевића, Радојице Симовића и Боривоја Росића за место директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки и донели Одлуку о мерилима за именовање директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки.

Комисија је на основу утврђеног Списка кандидата који испуњавају услове за именовање за директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки и на основу спроведеног изборног поступка који је обухватио и усмени разговор са кандидатима, једногласно утврдила Ранг листу кандидата за именовање за директора Јавног комуналног предузећа ''Рашка'' у Рашки

1.ИВАН МИЛИЋЕВИЋ, дипломирани економиста, из Мислопоља, 9,6 поена (од могућих 18 поена). 

2.РАДОЈИЦА СИМОВИЋ, дипломирани инжењер машинства из Рашке, 8,4 поена (од могућих 18 поена).

3.БОРИВОЈЕ РОСИЋ, дипломирани економиста из Рашке, 2,8 поена (од могућих 18 поена).

Имајући све то у виду, а посебно број поена приликом рангирања, Скупштина општине Рашка је донела решење у изреци.

 

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ РАШКА

I Број: 06-VII-13/2013-10

Дана 12. септембра 2013. године

 

ПРЕДСЕДНИК

СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Раденко Цветић